Concentració de l’ANC per rebutjar el Rei

Divendres, 9 d'octubre de 2020 a les 06:00

Aquest divendres una delegació de Matadepera es desplaça a Barcelona.

La delegació matadeperenca de l’Assemblea Nacional Catalana va convocar per aquest dijous al vespre i a la Plaça del Casal de Cultura, una concentració de rebuig a la monarquia cremant fotos del Rei Felip VI i “reclamant la independència i la República Catalana com a camí a seguir”. La iniciativa, que s'ha repetit a moltes poblacions del país, va comptar amb una quarantena d'assistents i no va registrar incidents.  

Aquest divendres, una delegació matadeperenca s’afegirà a la cadena humana que tindrà lloc a Barcelona per manifestar el rebuig per la visita del monarca Felip VI i el President Sánchez que lliuren els Premis News Economoy Week que atorga el Consorci de la Zona Franca.  El tram que pertoca a Matadepera és el que hi ha del monument a Colom al carrer del Parc i per participar-hi no cal inscripció prèvia.

La crema de fotos del Rei va estar perseguida durament durant molts anys com a delicte d’injúries a la Corona, fins que al març del 2018 el Tribunal Europeu de Drets Humans va decretar que formava part de la llibertat d’expressió de cada ciutadà. A partir d’aquell moment, la immensa majoria de les causes van ser arxivades pels tribunals espanyols.

A la dreta, imatges de l'acte d'aquest dijous (Fotos: Miquel Badia).

Darrera actualització: 09.10.2020 | 06:02

Imatges

. .