Consell de Bombers Voluntaris a Matadepera

Divendres, 8 d'octubre de 2021 a les 12:15

A l’acte hi ha assistir el conseller d’interior Joan Ignasi Elena.

La Sala d’Actes del Casal de Cultura va acollir aquest dijous a la tarda la celebració d’una nova reunió del Consell de Bombers Voluntaris, l’òrgan col·legiat d’assessorament i consulta adscrit a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, on van tractar diversos temes.

A l’acte hi va assistir el conseller d’interior Joan Ignasi Elena, així com també el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat, Joan Delort, i l’inspector cap del Cos de Bombers de la Generalitat, David Borrell. En representació de Matadepera hi va assistir l’alcalde Nil López, el regidor de Seguretat i Protecció Civil Marcel·lí Bosch i el cap del Parc de Bombers de Matadepera Jordi Puigdomènech. També hi eren presents representants de la Direcció General i comandaments del Cos, així com membres de les Regions d’Emergències en representació de bombers voluntaris.

El conseller d’Interior va destacar la feina realitzada aquest estiu: "m'agradaria que els ciutadans fossin conscients del privilegi de tenir aquests serveis d'emergències", va dir. Elena també va transmetre el compromís del govern per seguir apostant per aquest model global de bombers professionals i bombers voluntaris "que és molt positiu", i on se seguiran posant els recursos necessaris després de l'esforç dels darrers dos anys. "Seguirem posant els recursos que calgui per fer front al llançament dels serveis d'emergències del país. Tinc la convicció que serà així", va concloure.

Pel que fa al contingut de la reunió també es va versar, entre d’altres, sobre l’estat de la convocatòria en curs, la previsió de la propera, i la disponibilitat i activació dels parc. També es va parlar de la situació general de l’activitat mínima per al manteniment de la condició de bomber voluntari, així com també de la situació dels bombers voluntaris de la secció activa. A més, el Consell va aprovar les mesures d’atenció psicològica per part del Departament d’Interior en casos d’assetjament, i es va acordar activar el grup de treball per revisar les bases per a la propera convocatòria.

A la dreta, imatges de la trobada d’aquest dijous (Foto Miquel Badia).

Darrera actualització: 08.10.2021 | 09:22