Curs de formació en manipulació d’animals

Dilluns, 4 de novembre de 2019 a les 13:30

Es van fer diferents exercicis mamífers salvatges, domèstics i d’abastament.

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya va organitzar el passats 14 i 16 d’octubre la tercera edició del curs de formació en manipulació d’animals dirigit a la Unitat Rural de Medi Ambient i l’Àrea Central de Medi Ambient del Cos de Mossos d’Esquadra.

Impartit per components del Grup d’Emergències Veterinàries, grup de bombers i bomberes voluntaris de la Divisió de Grups Operatius Especials del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, amb seu a Matadepera, va tenir com a contingut una part teòrica realitzada en les aules del Casal de Cultura i una part pràctica organitzada en els voltants del municipi per fer diferents exercicis de manipulació de mamífers salvatges, domèstics i d’abastament.

En l’àmbit de la fauna salvatge es van poder manipular dos senglars, com a mamífers domèstics es van realitzar pràctiques amb gats i gossos, i els animals de producció van incloure un ramat d’ovelles i cabres, i dues femelles de ruc. L’alumnat va poder participar de l’anestèsia i posterior manipulació en el cas del senglar i de la immobilització en el cas de gossos, gats, ovelles i cabres. També van aprendre tècniques de manipulació amb èquids com ara col·locar cabeçades o com utilitzar els ramals.

A la imatge, una de les pràctiques realitzades.

Darrera actualització: 31.10.2019 | 11:56