Disponible a MTV la xerrada de les fotovoltaiques

Dijous, 14 de setembre de 2023

La va impartir dimarts l'enginyer tècnic Elias Sarlé.

La Sala d’Actes del Casal de Cultura es va omplir dimarts a la tarda per assistir a les explicacions  de l’enginyer tècnic en electrònica industrial, informàtic i aficionat al bricolatge, Elias Sarlé, que va impartir una conferència sobre plaques fotovoltaiques. Podeu recuperar la conferència a l’enllaç que trobareu en aquesta mateixa pàgina.

Amb l’experiència que té com a constructor d’una bateria fotovoltaica que té instal·lada a casa, Sarlé forma part del grup local de fotovoltaiques des que es va crear l'any 2020, i ha publicat algunes de les conclusions a les que ha arribat després d'un any de funcionament de la seva pròpia experiència La xerrada tenia per objectiu rebatre alguns dels mites generalment acceptats com a vàlids, i reflexionar entre el dilema de la rendibilitat i independència energètica que suposen aquestes instal·lacions.

I és que aquests darrers anys, en part per la conscienciació ecològica, en part pels incentius econòmics que presenta, sobretot en rebaixes d’impostos, s’ha posat molt de moda la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cases, és a dir, aquell tipus d’energia que aprofita la radiació solar transformant-la directament en energia elèctrica.

A les imatges, diversos moments de la xerrada de Sarlé (Fotos: Miquel Badia).

Darrera actualització: 13.09.2023 | 10:37

Vídeo - Àudio

Imatges