Doble intent d’ocupació d’un habitatge

Dimarts, 6 d'abril de 2021 a les 12:25

Va tenir lloc a Les Pedritxes la setmana passada.

La Policia Local va impedir el passat dimecres (i no dijous com s'havia informat en un principi), i en molt poques hores de diferència, dos intents d’ocupació d'un mateix habitatge a Les Pedritxes.

Els fets van succeir el passat 31 de març a quarts de vuit de la tarda i a quarts de tres de la matinada de l’endemà dijous, quan sengles trucades realitzades per veïns van alertar d’una possible ocupació d’un habitatge. Es tractava de tres individus de nacionalitat espanyola que malgrat que van argumentar que no tenien recursos econòmics per viure, es desplaçaven en un cotxe llogat. Agents de la Policia Local van impedir l’ocupació i van tramitar les corresponents diligències al jutjat.

No és el primer cop que hi ha intents d’ocupació de domicilis a Matadepera. Des de principis d’any se n’han evitat una dotzena. Els intents d’ocupació es donen més a les urbanitzacions, tot i que també hi ha casos al centre del poble. El fet que els veïns estiguin alerta de tot allò que passa al seu voltant fa que els intents es detectin amb rapidesa, i quan hi ha vehicles o persones que no es coneixen s’acostuma a avisar a la policia. “En aquest sentit, la col·laboració veïnal és imprescindible”, assenyalen des de la Policia Local

Les autoritats aconsellen que s’instal·lin elements de seguretat passiva (alarmes, per exemple), però també que es vigili el consum de subministrament si no s’està a casa, i que es doni l’aparença que els habitatges estan ocupats (demanant a un veí que retiri les cartes de correus, o que es tingui el jardí en bon estat, cas que n’hi hagi). “En definitiva, no baixar la guàrdia”, es conclou des de la Regidoria de Seguretat i Protecció Civil.

Darrera actualització: 06.04.2021 | 17:06