El darrer adéu al que havia estat Cal Macià

Dijous, 19 de novembre de 2020 a les 05:55

Aquesta setmana ha començat l’enderroc de l’edifici.

La façana del que havia estat durant dècades Cal Macià, una de les botigues més populars de Matadepera, està desapareixent aquests darrers dies per a la construcció d’un edifici d’habitatges amb local a la planta baixa que es construirà properament.

El local estava tancat des de l’abril de 2013 quan la seva propietària, Isabel Busqueta, es va jubilar, i es va organitzar una festa de comiat on hi va haver una cercavila, música, i un piscolabis. Encara tots aquests darrers anys s’ha pogut veure el rètol “Moltes gràcies als clients i amics de Cal Macià” pintat en una de les seves finestres.

Cal Macià (també conegut com "El Corte Inglés" de Matadepera, perquè s'hi podia trobar de tot), va obrir les seves portes al 1949, quan Matadepera tenia censats 728 habitants. Va ser fundada pels pares de la Isabel, Josep Busqueta i Elvira Fuertes, en un establiment que va ser construït al 1770 i que des de llavors sempre ha estat habitat per un "Busqueta" de la mateixa família. Isabel Busqueta s'hi va passar tota la seva vida entre les seves parets. El tancament de Cal Macià no va ser només un tancament per jubilació. Va ser un altre punt i final d'una Matadepera de la que ja només en van quedant records.

A la imatge, Cal Macià, aquest dimecres al matí (Foto: Comunicació).

Darrera actualització: 18.11.2020 | 10:53