El Pla inaugura les residències artístiques

Dilluns, 2 d’octubre de 2023

La Kerstin Hintz hi desenvoluparà un projecte creatiu

El Col·lectiu d’Art segueix impulsant l’espai d’art contemporani El Pla. A partir d’aquest mes d’octubre, El Pla no només serà un espai expositiu, sinó que es convertirà en un centre que acollirà residències artístiques.

La primera artista que inaugurarà aquest espai de cultiu de projectes artístics serà Kerstin Hintz, que s’instal·larà a El Pla durant tot el mes d’octubre. Durant un mes, des d’aquest dilluns 2 i fins al 25 d’octubre, Hintz treballarà en un projecte que reflexiona sobre “com seria esborrar-se del món, difuminar-se lentament”. Per a fer-ho, experimentarà amb diverses tècniques i materials i combinarà fotografia, vídeo, dibuix o fang. La Kerstin explica que el seu projecte “parteix de diverses reflexions, per una banda, sobre la timidesa i si en l’intent d’intentar amagar-se, es pot arribar a ser no vista en algun moment. Per altra banda, em plantejo cap a on anem com a societat; estem sempre tan pendents de la tecnologia, amb  la intel·ligència artificial, la immediatesa de tot, i ens perdem; no reflexionem sobre qui som i ens convertim en robots”.

En aquest període de temps i de dilluns a divendres, de 10 a 12 del migdia, la Kerstin treballarà en el seu projecte. Durant la seva estada, l’espai està obert a qualsevol persona que s’hi vulgui acostar i participar del seu procés creatiu i intercanviar punts de vista.

Està previst que el dissabte, 4 de novembre, s’inauguri l’exposició que serà el resultat del treball desenvolupat durant aquest mes per la Kerstin a El Pla.

Per altra banda, el 19 de novembre, s’organitzarà un vermut musical a l’espai exterior d’El Pla, amb la participació de la cantant Anna Tàpia. La idea, explica la Kerstin, és que “El Pla, a part de ser un espai de residència i expositiu, també sigui un nucli de trobada per intercanviar punts de vista, opinions i compartir cultura i experiències creatives.

Des del Col·lectiu d’Art, Pep Busquet explica que estan oberts a rebre propostes de creadors/es interessats en fer residències artístiques a El Pla, de manera que es pugui alternar amb la programació d’exposicions d’art contemporani programades a l’espai.

La Kerstin Hintz és una artista multidisciplinària, que es va iniciar en l’escultura i actualment treballa i experimenta amb diversos materials i tècniques. Crea instal·lacions on utilitza l’audiovisual, la ceràmica i tècniques mixtes i està molt interessada en el rol de l’observador actiu. Les seves obres sempre busquen la comunicació amb l’observador.

Darrera actualització: 2.10.2023 | 09:37