Els darrers pagesos de Matadepera, al Casal

Dimecres, 24 de novembre de 2021 a les 07:10

Joan Comasòlivas moderarà un acte al voltant de la pagesia.

Coincidint amb la Setmana de la Pedra Seca, una iniciativa que s’estén per tot Catalunya per reivindicar l’ofici, la tècnica constructiva i el patrimoni de la pedra seca i que se celebra del 19 al 28 de novembre, la Regidoria de Cultura i l’Arxiu Municipal organitzen per aquest 24 de novembre (19.00h, Casal de Cultura), una taula rodona amb testimonis de persones que van viure el món de la vinya i la pagesia a Matadepera.

Conduït per l’historiador matadeperenc Joan Comasòlivas Font, l’acte es titularà “Pedra seca, vida aspra. Col·loqui amb els darrers pagesos de Matadepera” i comptarà amb la participació de l’Angeleta Bosch Borrell de Cal Croc-Croc, el Josep Comasòlivas Borrell de Can Gorina, la Magdalena Font Utset de Cal Corcola, el Pere Martínez Martínez de Can n’Arnella, el Joan Solé Torrell de Cal Ton de Mura i el Miquel Ventayol Sala de Can Salas.

L’objectiu de l’acte és donar veu a aquelles persones que van viure el món de la vinya, fonamentalment durant el període de la guerra civil i la postguerra. Es parlarà sobre quins conreus recorden, quin rol hi jugaven, com vivien des del punt de vista material, quant temps hi dedicaven i quan van abandonar els conreus i per quina raó, entre d’altres qüestions.

Darrera actualització: 24.11.2021 | 08:18