Entrega de premis del concurs de microrelats

Dilluns, 20 de juliol de 2020 a les 15:00

La convocatòria d'aquest any estava centrada en la igualtat de gènere i els drets LGTBI.

El Concurs de Microrelats per la igualtat de gènere i drets LGTBI, organitzat per la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Matadepera ja té guanyadors. En la categoria B (menors de 18), el primer premi s'atorga a Laura Ristol Buxeras pel microrelat "Violetes" i el segon premi de la mateixa categoria és per Pau Rubió Aguilera, pel microrelat "Em penedeixo". La categoria A (majors de 18 anys) ha quedat deserta. 

L'alcalde de Matadepera, Nil López, i la regidora de Benestar Social, Carme Querol, faran entrega dels premis a les 17:30 d'aquesta mateixa tarda, a la sala de Plens de l'Ajuntament de Matadepera. Els premis consisteixen en un lot de productes de papereria per valor de 150€ el primer, i de 50€ el segon.

 

A continuació, podeu llegir els dos microrelats guanyadors d'aquesta edició 2020:

Violetes

La sang de les víctimes corre lliure sobre les violetes dels camps pintades de verd.

Un crit, un bram, un xiscle: per la llibertat, per la solidaritat, per la por d’aquelles gaseles que corren sense pausa, pels cent depredadors que les observen, atemoreixen i els neguen el dret de seguir pel bondadós camí.

Avui ens fem sentir, ens fem valer per nosaltres mateixes.

Aquest és un reclam per totes aquelles gaseles que no arriben al seu destí.

Em penedeixo

Sóc un home normal i corrent de mitjana edat.

Van violar i matar la meva filla la setmana passada. Ens han destrossat la vida a mi, a la meva dona, al meu fill...

Ara em penedeixo de tots aquests actes que he fet i que he permès que es fessin. A partir d’aquí, crec que la societat ha de canviar, però hi ha encara moltes persones que dificulten la transició. Fa poc, una d’elles, era jo.

 

A la dreta, l'alcalde Nil López i la regidora de Benestar Social Carme Querol fent entrega del segon premi a Pau Rubió Aguilera. La primera premiada, Laura Rubió Buxeras, no va poder assistir a l'acte. (Fotos: Miquel Badia)

 

Darrera actualització: 21.07.2020 | 10:07

Imatges

. . .