Entren en vigor les noves mesures per frenar la pandèmia

Divendres, 16 d'octubre de 2020 a les 07:50

Malgrat que no tenen encara el vist-i-plau del TSJC, ja són vigents. 

Matadepera, com la resta del país, entra avui en una nova fase de restriccions per tal d’aturar el nombre de casos de la covid-19, que s’ha disparat aquestes darreres setmanes. Les mesures afecten especialment a la restauració i comerç, activitats culturals, mobilitat i esports.

En l’àmbit social, es continuen prohibint les trobades de més de sis persones, tant en l’àmbit públic com privat, i les activitats socials es permetran dins de les anomenades “bombolles de convivència” i les “bombolles ampliades”. Pel que fa a la restauració, els bars i restaurants hauran de romandre tancats i només es permetrà el lliurament a domicili o recollida a l'establiment amb cita prèvia; a la resta de comerços, caldrà mantenir un aforament màxim d’un 30% a la botiga, tret de els serveis de bellesa que hauran de romandre tancats (amb excepció de les perruqueries).

A les activitats culturals, caldrà mantenir l’aforament del 50% amb seients preassignats, no es podrà acabar més tard de les 11 de la nit, i els parcs infantils podran romandre oberts fins a les 8 del vespre. Pel que fa als actes religiosos s’haurà de mantenir el 50% de l’aforament i en esports, i les competicions no professionals queden ajornades.

El Govern de la Generalitat deixa en suspens, a l'espera del que puguin dir el jutges, tres aspectes que afectarien a drets fonamentals: prohibir reunions de més de sis persones (encara que la mesura ja s'aplica), la suspensió de les classes presencials a les universitats, i la limitació d'aforament a actes religiosos.

A la dreta d’aquest pàgina, podeu veure un esquema amb les noves disposicions elaborat pel Departament de Salut, així com també els aforaments permesos a les Instal·lacions Esportives Municipals

A la dreta, els parcs estaran tancats al públic a partir de les 8 del vespre. A sota, un establiment comercial del poble durant la primera onada de pandèmia. (Foto: Miquel Badia)

Darrera actualització: 16.10.2020 | 14:44