Entren en vigor noves restriccions 

Dijous, 7 de gener de 2021 a les 06:05

En principi estaran vigents deu dies, fins al 17 de gener

La Generalitat ha endurit novament les mesures per reduir els contagis de la Covid-19 després de les festes de Nadal. La decisió s'ha pres després que els indicadors de la malaltia hagin empitjorat considerablement. 

Les mesures han entrat en vigor aquest dijous a les 6 del matí, duraran en principi 10 dies, fins al 17 de gener i afecten essencialment al confinament, que serà muncipal de dilluns a diumenge, amb les excepcions de visitar familiars vulnerables o anar a la feina. Es manté el confinament nocturn entre les 10 de la nit i les 6 del matí. 

Pel que fa al comerç, les botigues de més de 400 metres hauran de tancar, i durant el cap de setmana, també totes les botigues no essencials. L'esport només es podrà fer a l'exterior i els gimnasos i altres centre esportius hauran de tancar portes fins al 17 de gener. 

Les activitats extraescolars només estaran permeses dins del grup bombolla. També quedaran suspeses les activitats de lleure. Tot i això, les escoles obriran, tal com estava previst, l'11 de gener.

La restauració, la cultura i els actes religiosos continuen amb les mesures que s’han aplicat aquestes darreres setmanes, tot i que el confinament municipal impedirà el desplaçament a una altra població. Pel que fa a les reunions i trobades, continua la prohibició de reunions de més de 6 persones, llevat que es tracti de convivents, i que no se superin les dues bombolles de convivència.

A la dreta teniu un resum de les noves mesures que han entrat en vigor. 

A la imatge, el toc de queda continua vigent entre les 10 de la nit i les 6 del matí (Foto: Miquel Badia).

Darrera actualització: 07.01.2021 | 09:15