Es jubila l’Aurelio, el més veterà de la Brigada

Dilluns, 22 de juny de 2020 a les 17:30

Ha treballat 31 anys a l’Ajuntament de Matadepera

Ha estat el component més veterà de la Brigada Municipal, aquest col·lectiu que ha de treballar amb eficàcia i discreció per a què el poble funcioni. Demà dimarts, la vigília del dia en què compleix 65 anys, l’Aurelio, es jubila, després de 31 anys de servei a l’Ajuntament

Nascut el 24 de juny de 1955 a Peñarraya, a la província de Còrdova, l’Aurelio va venir a Catalunya amb els seus pares i els seus dotze germans quan només tenia 10 anys, el 1965. Va desenvolupar diversos oficis, en un magatzem i a la construcció, fins que al 1989, i arran d’un anunci al Diari de Terrassa es va presentar per fer unes proves i entrar a treballar a l’Ajuntament de Matadepera.

En aquella època, amb Victor Peiró com alcalde, Matadepera tenia només 4.000 habitants, l’únic pont que hi havia era el de la Guàrdia Civil, i la feina que s’havia de fer incloïa tant el manteniment d’edificis municipals, com la conservació d’espais verds, el clavegueram, l’asfaltat i les voreres. Amb només cinc persones (ara n’hi ha una vintena), la Brigada d’Obres estava encapçalada per en Josep Maria Alegre com a tècnic, i en Josep Lao que va aterrar al poble amb pocs dies de diferència que l’Aurelio i que es va jubilar ara fa un any.

En aquests més de 30 anys, l’Aurelio ha fet de tot,  i ha estat testimoni dels grans canvis que hi ha hagut al poble: “vam començar en un moment en què faltaven molts infraestructures, però amb els anys, hem anat veient com tot ha anat millorant. I hem estat testimonis d’alguns dels fets més importants, com la Trobada Internacional de Gegants, on ens vam fer un tip de pencar”. Als darrers anys, l’Aurelio ha estat treballant en temes relacionats amb el reciclatge.

El millor de tots aquests anys? “sens dubte, els companys, però també la gent del poble, amb qui ens hem anat tractant”. 

Darrera actualització: 22.06.2020 | 17:07