Es podran tirar petards a la revetlla?

Dimecres, 22 de juny de 2022 a les 13:35

El ban publicat fa dues setmanes és molt estricte al respecte.

El Departament d’Interior ha anunciat aquest dimecres l’operatiu que se seguirà per a la revetlla de Sant Joan, que comptarà a nivell de país amb més efectius que mai per tal d’evitar incendis i delictes. No s’han establert prohibicions generals tret de l’enlairament de fanalets i cada municipi ha elaborat les seves mesures.

Al nostre poble, i tenint en compte que estem immersos en el període de l'any amb més riscos pel que fa als incendis forestals, l’Ajuntament va publicar el passat dia 9 de juny un ban de recordatori sobre les fogueres, focs d’artifici i altres artefactes que continguin foc de cara a la revetlla de Sant Joan.

En aquest sentit, la prohibició és clara: pel fet d’estar situat a menys de 500 metres de terreny forestal, es prohibeix a Matadepera l’encesa de fogueres, el llançament de coets, focs d’artifici i altres artefactes que continguin foc.

“En som conscients que això inclou la immensa majoria dels productes pirotècnics”, apunta l’alcalde Nil López, “però hem d’entendre que estem en un període molt difícil pel que fa a la sequera i al risc d’incendis, i hem d’evitar qualsevol risc, per petit que pugui ser”.

“De totes maneres”, apunta López, “hem de tenir en compte que és un dia on tothom celebra la revetlla, que els efectius policials són els que són, i que per tant, apel·lem al sentit comú i a la responsabilitat dels ciutadans”.

Podeu descarregar-vos el ban complet que trobareu en aquesta mateixa pàgina.

Darrera actualització: 22.06.2022 | 13:44