Es presenta el dron de Matadepera

Dimarts, 22 de desembre de 2020 a les 15:10

L’acte ha comptat amb la presència del conseller d’Interior Miquel Sàmper.

L’Ajuntament de Matadepera ha presentat aquest dimarts al migdia i a l'exterior de les dependències municipals, el seu primer dron, “Delta”, el primer que opera al Vallès Occidental. El seu objectiu, evitar robatoris i constituir una nova eina de treball per col·laborar en tasques de seguretat ciutadana. L’acte, que ha inclòs una demostració de l’aparell, ha comptat amb la presència del conseller d’Interior, el matadeperenc Miquel Sàmper; la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montse Royes; el director general d’Administració de Seguretat Jordi Jardí; l’alcalde Nil López; l’intendent sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord Antoni Sánchez; l’inspector sotscap de l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa Francesc Flores; el sotsinspector cap de la Policia Local de Matadepera Xavier Cabot i diversos regidors de l’Ajuntament de Matadepera encapçalats pel de Seguretat i Protecció Civil Marcel·lí Bosch. 

En la presentació de l'aparell, l'alcalde ha volgut remarcar la seva importància per "protegir a la ciutadania, però al mateix temps, per garantir llibertats". Apuntant que "aquesta tecnologia és el present, però sobretot el futur", ha remarcat també la necessitat de "posar-la a disposició d'altres organismes i cossos de seguretat". El conseller Sàmper, per altra banda, també ha destacat que aquesta tecnologia "ve per quedar-se" i que ens pot ajudar en moltes altres situacions, com el recent incendi de la nau abandonada a Badalona, on també es van utilitzar drons. 

 “Delta” és un dron de 3’5 kg que disposa de càmera d’infrarojos, megafonia i un focus i que tindrà la missió de complementar les tasques de la Policia Local. L’aparell només el podrà manipular agents de la Policia Local que han rebut aquests darrers mesos una formació impartida per l’EPSI, l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral. El dron “Delta” compta amb totes els permisos de l’Agència Aérea Estatal i el seu cost ha estat de 15.000 €uros.

A la dreta, diverses imatges de la presentació del dron "Delta", aquest matí (Fotos: Miquel Badia)

Darrera actualització: 22.12.2020 | 16:11