Es preveu una onada de calor per avui i demà

Dilluns, 27 de juliol de 2020 a les 15:21

L'onada de calor afectarà tot el país. 

Des del Servei de Control Epidemiològic i Resposta a Alertes i Emergències de l’ASPCAT han alertat que, tant avui dilluns com demà, s’espera una onada de calor que afectarà tot el país.

L’Ajuntament de Matadepera, a través de la regidoria de Salut Pública, vol recordar tot un seguit d'advertiments per tal d'evitar els problemes causats per la calor, que val la pena tenir presents: 

A casa, controlar la temperatura: - Durant les hores del dia, tancar les finestres on toca el sol. - Obrir les finestres de casa durant la nit per refrescar-la. - Estar-se a les estances més fresques. - Recórrer a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat) per refrescar l’ambient. Si no teniu aire condicionat mirar de passar com a mínim dues hores al dia en llocs refrigerats (centres comercials, cinemes...). - Prendre dutxes fresques de manera freqüent.

Al carrer, evitar el sol directe - Portar una gorra o un barret. - Utilitzar roba lleugera (com la de cotó), de colors clars i que no sigui ajustada. - Procurar caminar per l’ombra, estar sota un parasol quan s'estigui a la platja i descansar en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats. - Portar aigua i beure'n sovint. - Muller-se una mica la cara i, fins i tot, la roba. - Vigilar en els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol i no hi deixar els infants amb les finestres tancades. - Limitar l’activitat física a les hores de més calor - Evitar sortir a les hores del migdia, que és quan fa més calor. - Reduir les activitats intenses. - Beure aigua i sucs de fruita tant com es pugui, fins i tot sense tenir set. - No prendre begudes alcohòliques. - Evitar els menjars molt calents.

També cal informar-se dels horaris dels centres d’atenció primària que es tenen més a prop, tant del municipi com del lloc on es va de vacances. El número 061 és el de Sanitat Respon, que atén les 24 hores i on s'indiquen els centres sanitaris oberts que poden donar consells de salut.

Al document adjunt podeu consultar les comarques afectades i la probabilitat d’afectació.

Darrera actualització: 27.07.2020 | 15:26