Instal·len 20 noves càmeres de seguretat

Dimarts, 25 de febrer de 2020 a les 11:55

Amb aquesta nova tongada n'hi haurà 60, al poble. 

Des d’aquest dilluns s’està procedint a diversos indrets del municipi a la instal·lació d’una nova remesa de càmeres de videovigilància. En són 20 en total, entre aquelles que són anomenades “d’ambient” (graven tot allò que capta la càmera)  i les que capten només matricules per a una posterior identificació.  

“La idea és continuar reforçant el control, no només dels accessos al municipi sinó també indrets on hi hagi poca circulació o estiguin més desprotegits”, ha comentat el regidor de Seguretat i Protecció Civil Marcel·lí Bosch.

Les càmeres compten amb un pressupost de més de 83.000 €uros i a les inversions d’aquest any 2020 també hi ha inclosa la renovació de la seguretat privada en algunes zones del municipi, la redacció d’un pla integral de seguretat al poble i la utilització d’un dron de vigilància.

Les càmeres de videovigilància es van començar a instal·lar ara fa uns 10 anys, i amb aquesta inversió n’hi haurà una seixantena de col·locades, que han ajudat en bona part a evitar i aclarir  robatoris però també actes vandàlics. Les imatges enregistrades compleixen tots els requisits de la llei de protecció de dades i el seu ús ha d’estar autoritzat pel Departament d’Interior.

“De totes maneres”, continua Bosch, “les càmeres només són un complement, una eina que ens ha d’ajudar a combatre els robatoris al poble. I tant o més importants que les càmeres són la Policia Local, Mossos d’Esquadra, l’aplicació de seguretat, i naturalment, les mesures d’autoprotecció dels veïns”.

A la dreta, una moment de la instal·lació d’una de les càmeres.

Darrera actualització: 26.02.2020 | 10:53