Jan Margarit puja i baixa La Mola en 54 minuts

Dilluns, 7 de setembre de 2020 a les 15:00

La idea de pujar el cim en temps rècord va sorgir durant el confinament.

L'atleta matadeperenc Jan Margarit ha pujat i baixat el cim de La Mola en menys d’una hora. El diumenge, 6 de setembre, va recórrer els 12 km que separen el Casal de Cultura de Matadepera de La Mola en 54 minuts i 51 segons, amb un desnivell de 682 metres. Va començar al centre del poble a les 7 del matí en direcció a la masia de La Tartana i el dipòsit, fins a arribar al pic més alt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. El corredor matadeperenc ha explicat a les xarxes socials que es va plantejar la carrera amb un amic durant el confinament i que l'experiència ha superat les expectatives marcades.

Les curses oficials de muntanya també s’han vist afectades per la COVID-19 i moltes han quedat ajornades per al 2021. Abans de la suspensió de les competicions, Margarit s’havia estrenat en les categories de màxim nivell amb èxit amb l'equip Salomon IATI. Va quedar quart en la DoloMyths Run Skyrace i primer en la Skyrace Comapedrosa i l’Ultra Pirineu. També es va proclamar campió d’Europa en la Skyrunning d’Itàlia. Tot això, després d’una temporada sense córrer a causa d’una lesió.

A la dreta, una fotografia de Jan Margarit a La Mola, el diumenge 6 de setembre (Autoria de la foto: @perrineabadie a través de l'Instagram de @janmargaritsole).

Darrera actualització: 07.09.2020 | 23:13