Jornades Europees de Patrimoni

Dissabte, 9 d'octubre de 2021 a les 06:50

Matadepera s’hi afegeix amb diverses convocatòries.

Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que té lloc, ininterrompudament a Catalunya, des del 1991. Estan considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Encara que aquest cap de setmana no hi ha cap acte previst, Matadepera s’hi afegeix amb diverses convocatòries, la més destacada de les quals, el Mapa del Patrimoni Cultural de Matadepera que la Regidoria de Cultura va presentar el passat 28 de setembre i que, fruit d’un conveni signat entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Matadepera, té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d’un municipi i la seva valoració, permetent així que s’estableixin mesures per garantir la seva protecció i conservació.

El mapa del poble recull més de 450 fitxes sobre elements patrimonials mobles, immobles, documentals, immaterials i naturals, i el podeu consultar en un enllaç adjuntat en aquesta mateixa notícia. Per a qualsevol aportació, us podeu adreçar a l'enllaç que trobareu adjunt en aquesta mateixa notícia. Per altra banda, i per qüestions relacionades amb el patrimoni, us podeu dirigir a l'arxivera municipal a través del correu electrònic nuria.gomez@matadepera.cat

Precisament, una part d’aquest patrimoni cultural (l’arquitectònic, concretament), serà l’objecte d’una nova convocatòria organitzada per la Regidoria de Participació Ciutadana per a l’elaboració del calendari pel proper any 2022, que es donarà a conèixer ben aviat i que estarà obert a tothom.

Darrera actualització: 08.10.2021 | 11:01