La Policia Local fa balanç de la Festa Major

Divendres, 10 de setembre de 2021 a les 07:05

Fonts policials afirmen que no s’han produït incidents destacats

Com cada any, i un cop acabada la Festa Major, la Regidoria de Seguretat i Protecció Civil, encapçalada per Marcel·lí Bosch, i la Policia Local, amb Xavi Cabot al capdavant, han fet balanç del què han estat aquests dies. 

“Tenint en compte les concentracions en botellots multitudinaris arreu del territori, ens temíem que es pogués produir una situació incontrolable al poble”, ha manifestat el regidor Bosch, “però malgrat tot, creiem que el balanç és positiu”.

Els botellots es van produir a la zona de la Plaça de Sant Jordi, a l’aparcament de l’Escola Municipal de Música i a les pistes del Pavelló Primer d’Octubre, on es calcula que tant divendres com dissabte hi van assistir unes 3.000 persones. El tercer dia de les festes l’afluència es va reduir a mig miler. 

L’incident més destacat d’allí va ser un baralla entre dos joves, fruit de la qual un d’ells va ser ferit i traslladat posteriorment pel SEM a la Mútua, on va ser donat d’alta l’endemà. La Policia Local va detenir a l’autor del fets, que després d’una nit a la presó va passar a disposició judicial. Arran d’aquest fet, la Policia LocalMossos d’Esquadra van dissoldre el botellot multitudinari que tenia lloc la zona. 

Per altra banda, la Policia Local va muntar dissabte un control a la rotonda de Can Candi entre les 11 de la nit i les 2 de la matinada on es van filtrar tots els vehicles que accedien al municipi. Es van controlar 340 vehicles i prop de 900 persones. Fruit d’aquests controls i d’altres actuacions policials, al llarg del cap de setmana es van realitzar diverses denúncies per tinença i consum de substàncies estupefaents a la via pública i es van intervenir més de 200 ampolles d'alcohol.

En aquests dies també es va produir un coma etílic i un parell de denúncies de robatoris de mòbil. Pel que fa a actes vandàlics i danys a mobiliari urbà, han estat mínims. Al llarg de la Festa Major es van atendre 83 trucades i es van dur a terme 97 serveis al marge dels ja programats per aquests dies.

Una setmana més tard, i un cop acabades les “propines de Festa Major”, a la matinada del diumenge 5 de setembre una patrulla de la Policia Local, en un dels seus recorreguts preventius, va detectar que a la Torre de l’Àngel, davant l’entrada els Rouets, hi havia dotzenes de vehicles aparcats i allí s’hi celebrava un botellot. Es va demanar suport a Mossos d’Esquadrai cinc dotacions més van procedir a aturar 24 vehicles identificant als seus ocupants. 

Darrera actualització: 15.09.2021 | 11:10