La resta de partits es posicionen sobre el golf

Divendres, 29 de setembre de 2023 a les 20:25

ERC fa costat a Som-hi, i Junts i Suma’t hi estan en contra.

El projecte de l’equip de govern, liderat per Som-hi Matadepera, de fer un canvi d’ús de la instal·lació esportiva del Camp de Golf, ja té resposta per part de la resta de grups municipals: els seus socis de coalició, ERC Matadepera i Junts per Matadepera s’hi han posicionat a favor i en contra respectivament, i l’oposició, Suma’t Matadepera, també hi està en contra.  

En una nota de premsa difosa aquest migdia de la formació que lidera Anna Piñol, ERC Matadepera critica la responsabilitat del govern anterior de no haver pres mesures eficients i la manca de transparència al no revelar els resultats de l’auditoria econòmica realitzada ara fa any. “La nostra proposta és transformar el golf en un espai esportiu, de lleure i d’oci per a tothom prenent les decisions urgents, adequades i proporcionals a l’impacte que es causa les arques municipals”.

Junts per Matadepera, en canvi, en una assemblea que va tenir lloc aquest dijous al vespre, i en boca de la seva portaveu Núria Garcia, s’ha posicionat en el sentit de “donar l’oportunitat d’estudiar el Pla de viabilitat que està preparant el Club  per veure si és possible reduir el dèficit actual amb una bona gestió”. El partit considera que “el Camp de Golf és un actiu del poble i no veiem com a solució les propostes de canvi d’ús, que no aporten finançament de cap mena i en canvi poden posar en risc l’espai i la tranquil·litat del veïnat”.

També en una nota de premsa, Suma’t Matadepera ha volgut deixar clar que “ens oposem al tancament i canvi d’ús del Camp de Golf de Matadepera, que ofereix al municipi un valor afegit com a territori per l’esport i que es tracta d’un espai ben mantingut per a veïns i veïnes”. El cap de l’oposició Nil López, ha declarat que “apostem per la continuïtat de la instal·lació, ampliant el usos i reduint costos d’explotació. Abans de prendre una decisió dràstica i irreversible s’han d’explorar totes les alternatives possibles”.

El projecte de Som-hi Matadepera presentat a abonats i veïns de la zona aquest dimecres a les instal·lacions de  Can Vinyers contempla un canvi d’ús de la instal·lació esportiva, convertint-la “en una zona de lleure, oberta a tota la ciutadania, ampliant la seva accessibilitat, i reduint el dèficit que genera anualment”, tal i com va declarar l’alcalde Guillem Montagut.

Malgrat els arguments socials i esportius per aquesta reconversió, el principal ha estat l’econòmic: l’auditoria independent encarregada per l’anterior ajuntament recomanava reconsiderar la continuïtat del camp degut a les seves pèrdues econòmiques que es xifren en 250.000 €uros cada any.

Darrera actualització: 29.09.2023 | 22:04