L’Ajuntament demana no alimentar animals a la via pública

Dimarts, 24 de gener de 2023 a les 06:50

Entre el 2021 i 2022 s’han capturat i esterilitzat més d’un centenar de gats.

L’Ajuntament de Matadepera va detectar els darrers mesos de 2022, un augment significatiu de gats sense propietari a dues noves colònies identificades al poble; una ubicada al centre i l’altra a la urbanització de Les Pedritxes. La proliferació de felins, però també de coloms i altres animals, s’associa directament a que hi ha persones que, voluntàriament o involuntàriament, els subministren aliment, de manera que des de la regidoria de Salut Pública s’insisteix en demanar a la població que no alimenti els animals sense propietari al carrer i que siguin curosos en respectar els horaris de recollida de les deixalles.

Per tal de controlar la seva reproducció de forma descontrolada, a la zona centre del municipi es van haver de capturar i esterilitzar els 13 animals (4 mascles i 9 femelles) i, posteriorment, s’han traslladat a un refugi d’animals. Per al que fa a la zona de les Pedritxes, es van haver de capturar i esterilitzar els 41 animals (22 mascles i 19 femelles) i, posteriorment, s’han traslladat també a un refugi d’animals.

A banda de les zones esmentades, entre l’any 2021 i 2022 l’Ajuntament ha hagut d’actuar a 9 colònies diferents de gats, ubicades a les urbanitzacions de la Verge de Montserrat, el Pla de Sant Llorenç, La Plana o a zones com Can Pèlacs. En total, entre les 9 colònies s’han capturat i esterilitzat 53 gats.

A la imatge, la presència de coloms al poble ha augmentat notablement als darrers anys (Foto: Miquel Badia).

Darrera actualització: 23.01.2023 | 09:12