L’Ajuntament publica l’informe del golf

Dilluns, 30 d'octubre de 2023 a les 13:05

Una empresa externa va valorar la seva viabilitat.

Ara fa un mes, el govern municipal, liderat per Som-hi Matadepera, va anunciar la voluntat de donar un nou ús al Camp de Golf Municipal i convertir-lo en una zona esportiva i de lleure oberta a tota la ciutadania. La intenció, era, segons paraules de l’alcalde Guillem Montagut, “ampliar la l’accessibilitat de l’espai a un major nombre de persones i reduir el dèficit que genera l’equipament, quantificat en 250.000 €uros anuals”.

L’argument econòmic, el de més pes per reconvertir el camp de golf, es basava en un estudi econòmic extern, elaborat per Senders Financers i encarregat pel govern de Junts per Matadepera, que es va lliurar el passat mes de desembre de 2022. A grans trets, aquest informe arribava la conclusió que la manca de sostenibilitat financera del camp i la poca demanda d’abonats recomanava a l’Ajuntament reconsiderar la seva continuïtat.

Després que, a banda dels dos col·lectius afectats (el mateix Club de Golf, presidit per Carlos Iribarren i un grup de veïns de la zona), un nombre significatiu de veïns l’hagués demanat a través d’instància, l’Ajuntament l’ha penjat aquest matí al Portal de Transparència d’aquesta web, un enllaç del qual trobareu en aquesta mateixa pàgina.

“Publiquem l’informe per tal que hi hagi la major transparència de les dades econòmiques de l'Ajuntament” ha apuntat la regidora de transparència Laura Ríos, “i si no ho hem fet abans és perquè en el seu moment es van signar unes clàusules de confidencialitat que havíem de negociar amb l’empresa per fer públic l’informe”. Ríos ha afegit que “també estem estudiant des de la Regidoria de Transparència la possibilitat i abast de penjar el conjunt de documentació Urbanística i Jurídica relacionada amb aquest espai”.

L’informe, de 72 pàgines, inclou una descripció de les diferents opcions de gestió contemplades, unes propostes a l’hora de determinar la millor forma de gestió dels serveis municipals, un anàlisi històric de la informació financera, dos més de modelització econòmica-financera amb opció de gestió directa i gestió indirecta, i unes conclusions de treball i contrastació d’opinions.

A la imatge, portada de l'informe. 

Darrera actualització: 30.10.2023 | 13:34