‘L’exorcista’ ja parla en català

Dimecres, 17 de febrer de 2021 a les 07:00

Una editorial matadeperenca publica per primer cop el clàssic de Blatty en català.

Publicada per primer cop al 1971, “El exorcista”, de l’escriptor nordamericà William Peter Blatty, es va convertir instantàniament no només en un best-seller literari sinó també en tot un fenomen social. La pel·lícula que es va estrenar dos anys més tard, amb el mateix Blatty com a responsable de la seva adaptació, va assolir també un gran èxit, tant de crítica com de públic, que encara ara roman com un dels referents del cinema de terror de tots els temps.

Ara, just 50 anys més tard de la seva publicació, Obscura editorial, un projecte literari que va néixer amb el propòsit de convertir-se en un referent de la literatura de terror i fantasia, treu al mercat aquest dijous i per primer cop en català l'obra original amb traducció d’Eduard Sepúlveda. Al capdavant, hi ha un matadeperenc, Job Peró, que ha apostat per una edició revisada i ampliada respecte a la que es va publicar inicialment.

“L’exorcista” està basada parcialment en un cas real succeït el 1949, tot i que Peter Blatty el va adaptar lliurement. Com se sap, la història gira entorn Damien Karras, un sacerdot que passa una profunda crisi de fe, i atén a una noia, Regan, que té un comportament erràtic i violent. Amb l’ajuda d’un exorcista experimentat, en Karras farà tot el possible per salvar Regan de la possessió diabòlica i recuperar la fe.

Job Peró serà entrevistat aquest dijous al “Matadepera Notícies” de Matadepera Ràdio.

A la dreta, portada del llibre “L’exorcista”, editat per Obscura editorial.

Darrera actualització: 16.02.2021 | 13:54