Manifest institucional de la Diada

Divendres, 10 de setembre de 2021 a les 12:50

L’alcalde Nil López l’ha llegit a les 12 a l’Ajuntament

En una Diada que tornarà a estar marcada per la pandèmia, l’Ajuntament de Matadepera s’ha adherit aquesst migdia al manifest elaborat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) per tal de “reivindicar les llibertats i el compromís de servei del municipalisme català”.

A les 12 del migdia l’alcalde Nil López, acompanyat dels regidors Marcel·lí Bosch, Anna Piñol, Toni Morros, i Pilar Oller i amb l’absència d’Alberto Sánchez de Ciutadans que ja va manifestar que no hi assistiria, ha llegit el discurs sense obviar la pandèmia: “Per segon any consecutiu, ho fem vivint moments difícils. Portem dos anys lluitant contra el virus, que s’ha endut pel camí a companys, amics i familiars, i des de tots els pobles i ciutats ho hem donat tot per protegir a la gent, per atendre a les persones que han patit i per impulsar la reactivació”.

Al discurs s’ha volgut remarcar el veritable motiu de celebració de la Diada: “L’autèntica commemoració de l’11 de setembre no és la de la caiguda de Barcelona, ni només és la Diada Nacional de Catalunya. L’11 de setembre commemorem la tenacitat d’un poble que unit, més enllà de les classes socials, el gènere o la ideologia, va ser capaç de lluitar, de protegir-se i de ser resilient. Així és el poble de Catalunya”.

“Som aquí per reivindicar el dret a decidir dels ciutadans i ciutadanes catalans”, ha continuat López. “El dret a exercir de forma cívica, democràtica i radicalment pacífica la llibertat individual i col·lectiva de les catalanes i catalans, vinguin d’on vinguin i pensin el que pensin. I en aquest camí el municipalisme sempre serà un aliat del poble de Catalunya, en la defens de les seves idees, malgrat la repressió política i judicial i els empresonaments”.

“Les servidores i els servidors públics dels pobles i ciutats seguirem caminant cap a l’objectiu d’aconseguir un país millor i més just, un país més lliure, i un país que tingui en compte les persones”, ha acabat dient. I amb un “Visca Catalunya!” ii el Cant dels Segadors, ha acabat l’acte.

Us podeu descarregar el discurs sencer en un enllaç que trobareu en aquesta mateixa pàgina. 

A la dreta, imatges de l'acte institucional d'aquest matí (Fotos: Miquel Badia)

Darrera actualització: 11.09.2021 | 10:23