Manual de bones pràctiques per ciclistes i senderistes

Dissabte, 1 de maig de 2021 a les 06:55

Està orientat a ciclistes i excursionistes.

Un mes després que la Diputació de Barcelona iniciés una campanya per promoure el civisme al Parc Natural, la Federació Catalana de Ciclisme i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, n’han començat una altra de conscienciació en seguretat i respecte al medi ambient per als practicants de la bicicleta de muntanya.

I és que l’augment de la pràctica d’aquesta modalitat esportiva els darrers anys, a més de la major concentració de practicants en certs espais degut als darrers mesos de restriccions, ha creat noves situacions en què sovint els nous practicants no tenen adquirits els coneixements bàsics de seguretat i respecte per la pràctica de la BTT en zones de muntanya.

Per aquest motiu i amb l’objectiu de poder millorar la convivència entre ciclistes i senderistes des de les dues federacions, s’han elaborat unes infografies on s’expliciten alguns dels casos més habituals de seguretat i respecte al medi ambient.

Entre els consells que es donen, preparar la sortida, pedalar amb precaució, mantenir les distàncies de seguretat, o ser net amb les deixalles que es generin.

Les dues federacions centenàries sumen més de 1.200 entitats i clubs arreu del territori català i són ara mateix dues de les federacions més actives i en creixement del país.

Trobareu tots els consells adjunts en uns arxius adjunts a la notícia.

Darrera actualització: 27.04.2021 | 11:32