Mariapfarr celebra 1.100 anys d’història

Dimecres, 6 de setembre de 2023 a les 16:20

Una delegació local es va afegir a la commemoració.

Encapçalats per l’alcalde Guillem Montagut, un centenar de matadeperencs es va desplaçar el passat cap de setmana al poble austríac de Mariapfarr, un dels dos municipis agermanats amb el poble, que ha estat de celebració: els 1.100 anys de la fundació del municipi (923-2023), però també els 130 anys dels seus bombers voluntaris. La celebració s’ha fet coincidir amb el Festival de Cultura Popular de la vall del Lungau, on es troba Mariapfarr, que té lloc cada sis anys i on hi van participar els gegants del poble Llorenç i Agnès.

El viatge des de Matadepera, organitzat per la Comissió de l’Agermanament Matadepera – Mariapfarr es va fer en avió i autocar (tret dels gegants i els productes de menjar del poble que ho van fer per carretera), i es va sortir del poble la matinada del divendres 1 tornant el dilluns 4 al vespre.

“Ha estat un cap de setmana fantàstic i ens hem sentit com a casa”, ha declarat a www.matadepera.cat el president de la Comissió Francesc Duch: “el poble estava farcit de senyeres per tot arreu, i hi haver una trobada amb l’alcalde Montagut així com el de Mariapfarr, Andreas Kaiser, on es van intercanviar regals institucionals”.

Els actes, que es van allargar tot el cap de setmana, van incloure cercaviles, concerts, mercats de menjar, una demostració d’excarceració d’un vehicle “accidentat”, que va anar a càrrec dels Bombers i ADF de Matadepera, així com el festival de cultura amb una dotzena de gegants de la vall del Lungau, vestits tradicionals i bandes de música.

Allí mateix ja hi va haver una trobada informal amb els representants institucionals, així com Franz Doppler, exalcalde de la vila i ara president de la comissió austríaca de l’agermanament, per tal de començar a preparar els actes dels 40 anys de la relació amb el poble, on una delegació del poble austríac vindrà a Matadepera a la tardor de l’any que ve.  

A les imatges, diverses fotos dels actes d’aquest cap de setmana: el grup de Matadepera; els alcaldes Andreas Kaiser i Guillem Montagut; una foto de família dels gegants, i els nostres bombers i ADF en plena actuació (Fotos: Josep Beltrà, Albert Franco, Albert Franco i Cristina Uroz respectivament). 

Darrera actualització: 06.09.2023 | 13:28

Imatges