Matadepera contra el coronavirus. Dia 13

Dimecres, 25 de març de 2020 a les 06:35

Malgrat l’aturada general, s'engeguen nombroses iniciatives solidàries

En el dia en què tot sembla indicar que el President Sánchez podrà prorrogar, a través del Congres dels Diputats, l’estat d’alarma durant quinze dies més, continuen les iniciatives solidàries a Matadepera per tal que el segment de la població més vulnerable pugui rebre tota l’atenció necessària.

Gent Gran de Matadepera

Així, a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (93 787 02 00) i la Policia Local (93 787 01 35) s’han rebut diverses trucades de gent gran que requerien de medicaments i que les farmàcies del poble els han fet arribar a domicili a través dels Serveis Socials. D’altra banda, la Diputació de Barcelona fa un seguiment telefònic del servei de Teleassistència dels 151 usuaris que hi ha a Matadepera, per tal que cap persona gran pugui quedar desatesa.  

Es reforça el Servei de Protecció de Dones

Aquests dies de confinament poden ser especialment difícils per dones que puguin patir casos de violència masclista, i és per aquest motiu que s’ha reforçat el servei que es presta. En el cas de Matadepera, cal adreçar-se al SIAD Terrassa (675 29 62 96) de 9 del matí a 8 de la tarda, o a través del correu polgenere@terrassa.cat. El telèfon permanent d’atenció a les dones de la Generalitat és el 900 900 120.

Recollida de material per combatre el Covid-19

Aquests dies també hi ha diverses iniciatives per tal de recollir material que pugui ajudar als professionals de la sanitat a combatre la pandèmia. Des del Consorci Sanitari de Terrassa, per exemple, s’ha emès un comunicat on es fa saber que es necessiten mascaretes FP2 i FP3, bates de protecció impermeables, repel·lents a líquids i solucions alcohòliques antisèptiques. Les donacions es poden fer a l’Hospital de Terrassa (carretera de Torrebonica) de 9 del matí a 9 del vespre, en capses tancades i amb les dades de contacte. 

A través d’iniciatives privades també s’estan elaborant mascaretes casolanes que, si bé no s’accepten en hospitals i centres mèdics per no estar homologades, són admeses en residències de gent gran. Si es fan, cal recordar que s’han de fer en teixits hidròfugs que expulsin la humitat, com tovalloletes de bebè asssecades, mocadors de rentar les ulleres i fundes de coixí. El Casal de la Gent Gran de l’Àrea de Benestar Social ha iniciat una campanya per elaborar-ne. Per a més informació, us podeu adreçar al telèfon 692 93 27 18 (Rosó Duran).

Per a la recollida d'aquest material sanitari destinat a residències i centres mèdics, està a disposició el telèfon de l’Oficina d’Atenció Ciutadana els dies feiners de 8.15 del matí a 2 del migdia.

Finalment, la Generalitat de Catalunya ha creat un portal per recollir i posar en contacte empreses que ofereixen tecnologia, material sanitari o capacitat de producció. Les empreses poden oferir les seves capacitats i demandes concretes a través del portal que trobareu a la dreta d’aquesta notícia.

A la imatge, mascareta casolana elaborada pel grup del Casal de la Gent Gran de Matadepera.

Darrera actualització: 25.03.2020 | 18:03