Matadepera contra el coronavirus. Dia 14

Dijous, 26 de març de 2020 a les 06:40

La neteja i gestió de deixalles, elements que no s’aturen aquests dies

L’Ajuntament de Matadepera, a través de la Brigada d’Obres ha incrementat aquests dies la neteja i gestió de deixalles del municipi. Pel que fa a la neteja diària dels carrers, no només el servei es continua fent amb normalitat, sinó que per les zones on no pot passar la màquina escombradora, operaris de l’empresa contractada, Juan y Juan i membres de la Brigada d’Obres, es dediquen a desinfectar-les, incloent mobiliari urbà, com bancs o papereres.

Pel que fa a la recollida diària d’escombraries, es vol recordar que tot el material relacionat amb la pandèmia, així com tots els objectes que s’hagin de llençar i que hagin estat en contacte amb una persona infectada, han d’anar en una bossa específica, ben tancada i a la fracció de rebuig. L’empresa concessionària anirà a recollir-la personalment encara que no sigui el dia assignat de recollida. Per fer la gestió, cal trucar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (de dilluns a divendres de 8:15 a 14:00) o a través del WhatsMat

D’altra banda, el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Occidental ha publicat tota una sèrie de consells per a una bona gestió dels residus durant aquests dies de confinament. Les recomanacions són vàlides per municipis on hi ha contenidors i no recollida porta a porta com el nostre, però igualment, hi ha uns quants advertiments que poden ser útils. Entre els més destacats, procurar reduir al màxim les deixalles, no malbaratar els aliments, no anar a la Deixalleria i rentar-se bé les mans.

Trobareu un parell d'esquemes amb aquests consells a la dreta d’aquesta pàgina. El que indica "Gestió de domèstics -comarca" no suprimeix el que s'ha disposat al poble. 

A les imatges, dos exemples de neteja viària, aquest dimecres. 

Darrera actualització: 26.03.2020 | 12:39