Matadepera contra el coronavirus. Dia 2

Dissabte, 14 de març de 2020 a les 07:25

Aquesta matinada han entrat en vigor noves mesures de prevenció.

El Departament de Salut va anunciar aquest divendres a la nit noves mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció del SARS-CoV-2 que han entrat en vigor aquesta matinada i que es mantindran com a mínim, quinze dies.

Pel que fa a Matadepera, aquestes mesures afecten essencialment als bars i restaurants. Matadepera.cat s’ha posat en contacte amb tots ells i aquest divendres ja havien tancat les seves portes o preveien que ho farien a partir d’aquest dissabte el Bar del Casal de la Gent Gran, La Bolera, Cal Madu, Can Torrella, Can Solà, Can Vinyers i Cavall Bernat. La resta estava a l’expectativa de les mesures que es poguessin prendre o no van respondre a la trucada. A partir d'aquest dissabte, tots els establiments de restauració romandran tancats. La resta dels establiments que romandran oberts han de seguir les precaucions de seguretat per evitar contagi, la principal de les quals, mantenir una distància d'1'5 metres de la resta de persones de dins l'establiment. 

També les noves disposicions afecten al transport públic, que es reduirà a un terç de la seva capacitat i on s’extremaran les mesures de desinfecció. També es mana el tancament dels parcs infantils del poble (Plaça de les Acàcies, Torredemer, La Muntanyeta, la Plaça de la Mola, el Bosquet...), tot i que en aquest darrer cas no tanca tot l’espai sinó només la zona pels infants. Es prohibeixen també les batudes de caça i caça col·lectiva, i pel que fa als serveis socials públics i privats, podran atendre les necessitats de les persones usuàries amb la diligència que exigeix la naturalesa del servei.

D'altra banda, també es vol fer una crida per tots aquells que vulguin pujar a La Mola aquests dies. Es demana prudència, sentit comú i aplicar en la màxima extrapolació possible, les mesures que s'han aplicat en entorns urbans per evitar contagis. Cal recordar que, pel que fa al Parc Natural, estan els equipaments tancats i totes les activitats supeses. 

L’Ajuntament també vol garantir el benestar de persones grans, pertanyents a col·lectius vulnerables, o amb confinament obligatori que els cal menjar o medicació, i per això posa a disposició dels ciutadans el telèfon de l’OAC el telèfon (93 787 02 00) i el correu electrònic (oac@matadepera.cat) per a gestions de dilluns a divendres. Atenció 24 hores a la Policia Local, però només en casos urgents (93 787 01 35).

A la imatge, una insòlita imatge del Bar del Casal de Cultura, aquest passat divendres al matí, quan encara tenia obertes les seves portes, i s’havien espaiat les taules per evitar contagis.

Darrera actualització: 14.03.2020 | 18:08