Matadepera contra el coronavirus. Dia 3

Diumenge, 15 de març de 2020 a les 07:15

Entra en vigor el Reial Decret on es declara l’estat d’alarma

Matadepera afronta aquest diumenge el seu tercer dia des de l’entrada en vigor de mesures destinades a combatre la propagació del coronavirus, la més rellevant, la que ahir es va aprovar pel Govern de Madrid a través del Reial Decret 462/20 on es declara l’estat d’alarma, que estarà en vigor 15 dies prorrogables i on es dicta que l’autoritat competent en tot l’estat serà el govern central.

Dues són les mesures d’especial importància que ens afecten: d’una banda, la mobilitat de les persones, que es veu limitada a només adquirir medicaments i menjar, anar a la feina, anar al metge, anar a posar benzina, assistència i cura de persones vulnerables, i el retorn cap a casa. Aquesta mesura, inclou el desplaçament al Parc Natural, així com a les àrees d’esplai i aparcaments que resten tancats. De l’altra, la suspensió de tota activitat comercial tret de comerços d’alimentació, estancs, farmàcies, perruqueries, comerç per internet i altres serveis de primera necessitat.

Mesures municipals

Per altra banda, aquest dissabte al migdia va tenir lloc a les dependències muncipals una nova reunió del Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL), encapçalada per l’alcalde Nil López. D’entre les mesures que es van acordar, recomenar als establiments comercials que tindran permesa la seva activitat que no entrin més de 2-3 persones a la vegada al local i que es mantingui la distància de seguretat. La Deixalleria Municipal continuarà oberta, però només podran entrar simultàniament tres cotxes.

I finalment, el Bisbat de Terrassa ha donat ordre de suspendre tot acte religiós fins a nou avís, mesura que afecta a la Parròquia de Sant Joan i a la Residència Sagrada Família. En un comunicat informa que es pot seguir la celebració de la Missa per Televisió (tan la Segona Cadena com TV3 en retransmeten els diumenges al matí), com per ràdio.

A la reunió hi van assistir, entre d’altres, el regidor de Protecció Civil Marcel·lí Bosch, el regidor de Comunicació Xavi Mampel, el cap de la Policia Local Xavi Cabot, el sotscap de la Policia Local Xavi Val, l'encarregat de manteniment general I responsable de la brigada Emi Diaz, la tècnica de Protecció Civil Maria Mas i Marc Arnau, president del Grup d’Intervenció de l’ADF Matadepera.

A la dreta, us podeu descarregar un qüestionari elaborat per Protecció Civil amb tot el que cal saber de les noves mesures. A la imatge, la reunió del CECOPAL, aquest dissabte al matí.

Darrera actualització: 15.03.2020 | 11:07