Matadepera contra el coronavirus. Dia 6

Dimecres, 18 de març de 2020 a les 07:10

S’actualitza el qüestionari de restriccions de Protecció Civil.

Protecció Civil ha emès un nou comunicat de restriccions per ajudar a combatre el coronavirus, i que s’afegeix al que va entrar en vigor dilluns passat: un seguit d’indicacions a tenir en compte per evitar el contagi que us podeu descarregar a l’arxiu que trobareu a la dreta d’aquesta pàgina.

D’entre els més rellevants i que afecten a Matadepera, el recordatori que sí, que es pot entrar i sortir del poble però per a les activitats previstes (compra d’aliments i productes farmacèutics, desplaçament al lloc de treball, retorn a domicili, assistència sanitària) i amb el prec de limitar al màxim la mobilitat; la prohibició d’anar a parcs o al bosc, la prohibició d’anar a recollir un familiar a l’aeroport o a l’estació (tret que es tracti de persones amb discapacitat, menors, persones grans o altres persones amb necessitats); i la prohibició de gestionar contractes tret que no sigui absolutament imprescindible, recordant que s’han suspès els terminis de tramitació administrativa.

Protecció Civil recorda que es pot detenir a algú per anar al carrer, però que tampoc cal denunciar a qui desobeeixi l’ordre de confinament, ja que la policia ja actua d’ofici. De fet, ahir es van sancionar un parell de matadeperencs per infringir les ordres de confinament sense que poguessin donar cap explicació convincent. 

Sobre els establiments comercials, recordar que no està permesa l’obertura de perruqueries, ferreteries i locals de restauració, però sí que es permet obrir clíniques veterinàries, tallers mecànics d’automoció, quioscos, i en general, establiments d’alimentació i farmàcia.

Altres novetats que es van donar a conèixer ahir van ser l’ajornament de la preinscripció escolar del segon cicle d’infantil, primària, i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat, així com el tancament de la Deixalleria i la gratuïtat de la zona blava. En aquest sentit,  es vol apelar a la solidaritat dels veïns del centre perquè no aparquin en els carrers propers a la zona de vianants i puguin permetre que la resta del poble hi pugui accedir per comprar i fer tràmits. 

Darrera actualització: 23.03.2020 | 17:45