Matadepera contra el coronavirus. Dia 63

Dijous, 14 de maig de 2020 a les 06:45

Es presenten les novetats de la Renda Garantida de Ciutadana

El passat 30 d’abril es va publicar el Decret 55/2020 pel qual s’aprovava el Reglament de la Llei 14/2017 de la Renda Garantida de Ciutadania, on es desenvolupen diversos aspectes de la disposició publicada ara fa tres anys.

Els trets més destacats d’aquesta llei apunten a que podran accedir a la Renda les famílies nombroses i les persones majors de 55 anys aturades de llarga durada amb un contracte a temps parcial; que es millora l’accés a la prestació de les dones víctimes de violència masclista, així com també els membres del col·lectiu LGTBI víctimes de violència, discriminació o maltractament i pressió psicològica.

El reglament també amplia els supòsits pels quals els menors de 23 anys poden tenir accés a la prestació si es troben en situació de risc d’exclusió; incou les persones que viuen en serveis residencials de caràcter temporal; i s’equiparen les prestacions per cursar estudis de formació professional per a l’ocupació amb les d’estudiar batxillerat o graus universitaris.

A la dreta d’aquesta pàgina trobareu més informació sobre l’ampliació d’aquest reglament, així com un enllaç al Departament de Treball.

Darrera actualització: 13.05.2020 | 11:11