Matadepera contra el coronavirus. Dia 70

Dijous, 21 de maig de 2020 a les 06:45

A partir d’avui és obligatori l’ús de mascaretes.

Malgrat que la seva utilització ja era generalitzada des de feia setmanes a partir d’aquest dijous es fa obligatori l’ús de mascaretes en espais públics, tot i que amb algunes particularitats, la més destacada de les quals és que aquest ús serà obligatori sempre que no es pugui mantenir una distància de 2 metres a la via pública, en espais a l’aire lliure i en espais tancats d’ús públic o que estiguin oberts al públic.

Tampoc és obligatori l’ús en persones amb dificultats respiratòries, que ho tinguin contraindicat per motius de salut, discapacitat o dependència, en activitats incompatibles (com ara menjar o beure) o per causa de força major o situació de necessitat.

Les mascaretes, preferentment higièniques o quirúrgiques, hauran de tapar nas i boca i seran obligatòries per als majors de 6 anys. Pels infants a partir de 3 anys i fins a 5 l’ús només és recomanat.

Per a més detalls, podeu consultar el calendari de restriccions elaborat per Protecció Civil que trobareu a la dreta d'aquesta pàgina. 

A la imatge, el carrer Sant Joan, fa pocs dies (Foto: Miquel Badia).

Darrera actualització: 21.05.2020 | 08:31