Matadepera contra el coronavirus. Dia 74

Dilluns, 25 de maig de 2020 a les 06:55

Matadepera entra a la Fase 1 amb diverses novetats

Matadepera, com la resta de regions sanitàries de Barcelona Ciutat, Barcelona àmbit metropolità nord i Barcelona àmbit Metropolità sud (tret de les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf) ha entrat a la mitjanit d’aquest dilluns 25 de maig a la Fase 1. Amb aquesta nova fase, es relaxa un grau més el desconfinament d’aquestes darreres setmanes, especialment pel que fa a mobilitat i comerços, però també pel que fa la progressiva incorporació de serveis municipals després de setmanes d’estar aturats.

D’entre les novetats més destacades, el fet que ja es poden produir trobades de fins a 10 persones a casa i a l’espai públic, i a qualsevol hora, mantenint, això sí, les distàncies de seguretat. Que es pot ja circular lliurement dins la mateixa regió sanitària, però només es recomana fer si és imprescindible i que ja no hi ha limitació a un adult per passejar a la població infantil (fins a 13 anys).

Pel que fa als comerços i locals de menys de 400 m2, ja poden obrir sense cita prèvia i amb un terç del seu aforament. Les terrasses poden obrir amb la meitat de les taules, que han d’estar separades un minim de 2 metres i per a grups de màxim 10 persones. Una de les que ja ha confirmat la seva obertura és la del Bar del Casal de Cultura. 

D’entre les novetats específiques de Matadepera, la posta en marxa de la zona blava. Després de més de dos mesos sense servei (des del 18 de març), aquest dilluns 25 torna a funcionar. Una altra serà la Biblioteca Àngel Guimerà. El dimarts de la setmana passada ja va permetre el retorn de documents a través de la bústia del Casal de Cultura, i a partir d’aquest dilluns 25, ja atendrà usuaris preferentment amb cita prèvia (93 730 01 92) i només als matins de 10.00 a 13.00h però únicament per a funcions de préstec.

Finalment, entren també en funcionament alguns equipaments esportius, com el Camp d'Hoquei Municipal, el Camp de Futbol Municipal, i el Camp de Golf Municipal, entre d'altres, tot i que amb mantenint un seguit de precaucions, la més destacada, la realització d'activitats individuals amb cita prèvia. 

Podeu consultar a la dreta d'aquesta pàgina més detalls sobre el tema. 

Darrera actualització: 01.06.2020 | 07:24