Matadepera contra el coronavirus. Dia 77

Dijous, 28 de maig de 2020 a les 05:55

Els sardanistes replantegen les ballades d’aquest estiu.

Com era de preveure, la pandèmia no només ha obligat ajornar totes les convocatòries previstes des del passat 12 de març sinó també a plantejar-se si les que estan previstes per a les properes setmanes o mesos, es podran dur a terme. I és que, malgrat haver-se ja iniciat el desconfinament, les autoritats volen actuar amb molta prudència per evitar rebrots.

Una de les moltes entitats damnificades ha estat l’Agrupació Sardanista La Mola, que en el seu moment ja va suspendre els cursos d’ensenyament a les escoles i els d’adults al Casal de Cultura, així com també l’audició prevista per Sant Jordi. En el seu lloc, però, es va fer un homenatge al compositor Fèlix Martínez Comín en el centenari del seu naixement i mb una il·lustració dissenyada pel pintor sabadellenc Jordi Roca.

Ara la incertesa està en les audicions de sardanes previstes per a l’estiu, malgrat que la Confederació Sardanista de Catalunya ha fet un informe de que gairebé totes les activitats sardanistes s’han suspès arreu del país.

Mentre s’espera que amb el temps es pugui aclarir si finalment es poden celebrar, l’entitat sí que s’ha apuntat als actes del Dia Mundial de la Sardana, que tindrà lloc el diumenge 21 de juny i on s’homenatjarà la figura de l’Avi “Xaxu” de l’Escala. Encara sense saber com finalment es podrà articular l’acte, es proposa que es pugui retransmetre per Matadepera Ràdio a les 12 del migdia per a què tothom qui vulgui la balli a les terrasses i balcons. També s’està pensant en què es pugui ballar en un lloc cèntric del poble amb diverses rotllanes de 3 o 4 parelles, guants, mascaretes i gel, i les distàncies oportunes.

A mida que s’acosti la data, s’anirà concretant el que es decideixi.

A la dreta, una imatge que ara ens resulta bn insòlita: unes sardenes a la Plaça del Casal de Cultura. 

Darrera actualització: 27.05.2020 | 09:12