Matadepera contra el coronavirus. Dia 8

Divendres, 20 de març de 2020 a les 06:55

L’Ajuntament modifica el calendari fiscal per aquest 2020 

Aquest divendres es compleix la primera setmana des del tancament dels equipaments municipals, la primera de les moltes mesures que s’han pres a nivell municipal però també per part del Govern de la Generalitat i de Madrid. I aquest dijous a la tarda, n’hem tingut una altra. L’Ajuntament de Matadepera, a través d’un Decret d’Alcaldia, ha publicat noves disposicions que afecten al calendari fiscal i a d’altres mesures de caràcter tributari.

La principal d’elles, és la modificació del termini de pagament en període voluntari dels tributs locals que s’endarrereix. Es tracta de l’impost de vehicles de tracció mecànica, les taxes de gestió de residus domèstics, comercials i de clavegueram, la taxa d’entrada de vehicles-guals, les tres fraccions de l’impost de béns immobles, l’impost de béns immobles rústics i l’impost d’activitats econòmiques. Les noves dates es disposen en un quadre que podeu consultar a la dreta d’aquesta pàgina. Per altra banda, també s’està estudiant possibles bonificacions d’aquests impostos per a comerciants i empreses afectats donada l’excepcionalitat de la situació.

En el cas de liquidacions ja practicades a serveis municipals no prestats (Escola de Música, Escola Bressol, Taller d’Art, les activitats esportives dirigides i el golf), es procedirà a la devolució de l’impost corresponent.

Suspensió de les obres públiques i privades

En un altre Decret d’Alcaldia també publicat aquest dijous a la tarda, l’Ajuntament també estableix la suspensió dels terminis d’execució de les obres de promoció privada de qualsevol tipus durant el termini de vigència de l’estat d’alarma.

Podeu consultar els dos decrets d’Alcaldia descarregant-vos els documents que trobareu a la dreta d’aquesta pàgina.

Qüestionari de restriccions

Per altra banda, Protecció Civil ha difòs aquest dijous a la tarda un nou comunicat de restriccions per ajudar a combatre el coronavirus, i que s’afegeix als tres anteriors que encara continuen en vigor: un seguit d’indicacions a tenir en compte per evitar el contagi que us podeu descarregar a l’arxiu que trobareu a la dreta d’aquesta pàgina. 

Per altra banda, l'Ajuntament ha anunciat que se suspenen les convocatòries de personal. que estaven previstes realitzar, la més propoera la de Policia Local, que havien de celebrar-se la setmana que ve.

Darrera actualització: 20.03.2020 | 10:42