Matadepera contra el coronavirus. Dia 93

Dissabte, 13 de juny de 2020 a les 06:50

Una estafa per obtenir dades bancàries.

La Policia Local i Mossos d’Esquadra volen advertir d’una estafa on s’obtenen les claus d’accés dels comptes corrents i així substraure diners. Hi ha constància que com a mínim aquest dijous s’han produït tres denúncies per part de matadeperencs.

El modus operandi consisteix en rebre trucada al mòbil on algú que es fa passar per l’entitat bancària on opera el particular l’adverteix que s’han detectat moviments fraudulents al seu compte i que procediran a bloquejar-lo. I que, per raons de seguretat, enviaran un codi al mòbil que hauran de comunicar a qui truca. A partir d’aquí, els delinqüents obtenen el codi de l’usuari encriptat i poden procedir a substraure diners del seu compte corrent.

Les autoritats policials volen advertir que cap empresa (i menys un banc), truca per sol·licitar dades personals dels seus clients. Que d’entrada no s’ha de fer cap pagament ni respondre sinó adreçar-se directament a l’entitat bancària per comprovar la veracitat del missatge; i que, per principi, no s’han de facilitar les dades personals (número de telèfon, nom, cognoms, adreça o correu electrònic) a qualsevol desconegut. Si s’hi ha dubtes, cal adreçar-se al 112 o a la comissaria més propera.

Pel que fa als robatoris als domicilis i encara que amb la pandèmia i per raons òbvies s’han reduït dràsticament, la Policia Local i Mossos d’Esquadra volen recordar a la ciutadania un cop més que cal extremar les mesures de seguretat i d’autoprotecció als domicilis, fins i tot quan es marxi per poca estona.

Darrera actualització: 12.06.2020 | 12:49