Matadepera contra el coronavirus. Dia 7

Dijous, 19 de març de 2020 a les 07:20

Aquest dijous no hi haurà l'habitual mercat setmanal de la Plaça de Cal Baldiró.

Matadepera es lleva avui amb un altre canvi en la quotidianeïtat trencada des de fa dies: l'habitual mercat de fruites i verdures del dijous a la Plaça de Cal Baldiró s'ha suprimit. S'espera que només sigui aquest dijous i que la setmana que ve ja puguin oferir el seu servei habitual. 

Per altra banda, Protecció Civil va difondre aquest dimecres a la nit un nou comunicat de restriccions per ajudar a combatre el coronavirus, i que s’afegeix als dos anteriors que encara continuen en vigor: un seguit d’indicacions a tenir en compte per evitar el contagi que us podeu descarregar a l’arxiu que trobareu a la dreta d’aquesta pàgina.

El punt més rellevant és evidentment, el de la mobilitat, que es limita a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Sempre individualment, excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada. Es recorda que es pot detenir a algú per anar al carrer, però que tampoc cal denunciar a qui desobeeixi l’ordre de confinament, ja que la policia ja actua d’ofici. De fet, ja s’han sancionat al poble diversos matadeperencs per infringir les ordres de confinament sense que poguessin donar cap explicació convincent. 

Altres aspectes relacionats amb la mobilitat són els que fan referència a la compra amb menors a càrrec si no hi ha ningú més al domicili. Es demana a algú que faci arribar els aliments o productes bàsics que calguin o fer la compra per mitjans electrònics. Si no és possible, evitar que els menors entrin als establiments. Si es té un familiar a càrrec amb discapacitat / TEA que requereix sortir al carrer es pot fer sempre i quan sigui imprescindible per prescripció del professional sanitari o social, i cal portar a sobre el document que ho certifiqui.

Pel que fa a visites a familiars, amics i veïns a casa seva només es permet en casos de persones vulnerables o dependents i mantenint les distàncies d’entre 1 i 2 metres. També es permet en els casos de recollida de menors d’edat en els domicilis dels progenitors/tutors, inclòs en el règim de custòdia compartida o similar.

Tota l’actualització de mesures de Protecció Civil les trobareu penjades a la dreta d’aquesta mateixa notícia.

A la dreta, un insòlit aspecte que ofereix el Casal de Cultura aquests dies. 

Darrera actualització: 19.03.2020 | 08:44