Matadepera es posa al dia en sensibilització

Diumenge, 28 de juny de 2020 a les 06:55

Benestar Social fa una campanya per combatre la LGTBIQfòbia

Aquest diumenge 28 de juny se celebra arreu del món el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+, també conegut com el “dia de l’orgull gai”, una sèrie d’esdeveniments que se celebren cada any per a instar a la tolerància i a la igualtat d’homosexuals, lesbianes, bisexuals, transsexuals, i intersexuals. Encara que la paraula “gai” fa referència a homes, el dia ha passat a ser una reivindicació de col·lectius no heterosexuals que històricament han estat marginats i oprimits. La data del 28 de juny commemora els aldarulls que van tenir lloc el 1969 a Stonewall (Nova York), on es considera que va començar l’alliberament homosexual, que té per simbol l’arc de Sant Martí.

Coincidint amb aquesta diada, la Regidoria de Benestar Social ha posat en marxa la campanya “Som el que som” amb un fulletó on es recullen definicions que sovint no tothom té 100% clares sobre el tema, com les diferències entre sexe biològic, identitat de gènere, orientació sexual, gènere o expressió de gènere. A la dreta d’aquesta notícia trobareu l’arxiu d’aquest document.

Per a més informació o consultes, us podeu adreçar al Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere de Terrassa, la unitat que fa seguiment dels casos a Matadepera. Darrere del telèfon 651 195 182 i l’e-mail atencioLGTBIQ@ terrassa.cat s’hi troben professionals que ofereixen suport psicològic i informatiu per qualsevol situació de discriminació i violència per motius de gènere o d’orientació del desig. A més, també ofereixen acompanyament a tothom qui tingui dubtes.

Cal recordar que l’últim informe sobre LGTBIfòbia de la Federació Espanyola de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals, calcula que el 2017 les entitats van registrar més de 600 casos de violència contra persones LGTBIQ+ a Espanya. També denuncia que entre el 60 i el 80% dels delictes d’odi i incidents discriminatoris no arriben a denunciar-se mai.

Podeu descarregar-vos el manifest que trobareu a la dreta d’aquesta pàgina.

Darrera actualització: 26.06.2020 | 13:19