Matadepera s’adhereix al programa Ciutat Circular

Dilluns, 3 de maig de 2021 a les 05:55

Vol transformar municipis en espais més respectuosos amb el medi ambient.

Matadepera és un dels vuit municipis de la comarca on es faran proves pilot del programa “Ciutats Circulars”, una iniciativa que pretén transformar l’economia local des d’un model de consum de recursos lineal i generació continua de residus, a un sistema circular basat en la transició a les fonts d’energia renovable i la construcció d’espais més naturals, sostenibles i justos.

I és que després de la Declaració d’Emergència Climàtica el 2019 i d’implantar el Pla de Qualitat de l’Aire, el Consell Comarcal del Vallès Occidental insta ara als consistoris a canviar les seves polítiques municipals. L’objectiu és crear espais urbans més sostenibles i amables amb les persones. El programa ha estat dissenyat en la línia dels darrers pactes de la comunitat internacional per frenar la crisi climàtica.

El projecte “Ciutats Circulars” proposa un canvi de model que passaria per incorporar elements al disseny d’espais urbans com les construccions modulars, els sistemes de mobilitat compartida, la bioeconomia urbana local o la producció de proximitat. Es tracta d’un procés participatiu que comença per l’acció dins de la mateixa administració, que realitza una transformació integral de la institució cap a l’economia circular. Després, impulsarà el canvi en el teixit productiu i, finalment, en l’àmbit social amb la participació de la ciutadania.

A la imatge, l’anunci de l’adhesió al programa ha coincidit amb la posta en marxa de la mobilitat compartida amb patinets i bicicletes elèctrics (Foto: Miquel Badia).

Darrera actualització: 30.04.2021 | 11:12