Matadepera torna a entrar al Pla Alfa 3

Divendres, 12 d'agost de 2022 a les 17:16

És restringeix l'accés al Parc fins a nou avís.

A partir de la mitjanit d’aquest dissabte 13 d'agost, és torna a activar el Pla Alfa 3 de restricció d’accés al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, segons ha determinat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i a causa de la previsió d’altes temperatures i alt risc d’incendi forestal pels propers dies.

I és que, segons les previsions meteorològiques, avui i aquest dissabte s'intensifiquen les temperatures màximes extremes de manera generalitzada arreu del territori. Es preveu l'entrada de vent de sud-oest que provocarà la pujada de les temperatures a les comarques del nord-est de Catalunya. Pel que fa a dissabte, es preveu l'entrada de vent de ponent, i un augment de la temperatura a la zona de Ponent i Terres de l'Ebre. Durant aquest episodi els valors d'humitat es preveuen molt baixos degut a aquest vent d'oest que afectarà a tot l'interior de Catalunya que arribarà molt sec i reescalfat.

La Direcció General d'Agents Rurals ha elevat el Pla Alfa de nivell 3 per a 249 municipis de 23 comarques, i preveu l'accés restringit a 8 massissos: Cardó-Boix, Garraf-Foix, Montmell, Montsant, Montserrat, Prades, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i Tivissa-Vandellòs.

D’acord amb aquest pla, i per tal de prevenir incendis es tancaran totes les zones d’aparcament i es regularan els accessos així com les pistes forestals d’aquests espais naturals. Davant d'aquesta situació de perill i les restriccions de mobilitat, que afecten a l’accés al parc de qualsevol vehicle a motor (tret dels autoritzats), i vianants, es demana a la ciutadania extremar les precaucions, mantenir-se informats de l'evolució de les condicions climàtiques i restringir les sortides als espais naturals. Si s'observa foc o fum, cal trucar al telèfon d'incidències 112.

A la imatge, el pla Alfa previst per aquest dissabte 13 es preveu el nivell 3 a la major part del Vallès. 

Darrera actualització: 12.08.2022 | 18:20