Màxima alerta per risc d’incendi forestal  

Dimecres, 21 de juliol de 2021 a les 20:20

Es recomana no accedir al Parc Natural ni al bosc.

Davant l'elevat risc d'incendis previst per aquest dijous 22 de juliol i el divendres dia 23, Protecció Civil ha acordat posar en prealerta el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya. 

I és que a partir d'aquest dijous 22 de juliol s'inicia un episodi d'altes temperatures, humitats relatives baixes i vent de component sud, que juntament amb l'estat de la vegetació provocaran una situació de molt alt perill d'incendi forestal. 

Segons informa el Cos d'Agents Rurals, a partir de dijous s'establirà el nivell 3 del pla Alfa a més d'un centenar de municipis, incloent el de Matadepera, i el nivell 2 a gran part del conjunt del territori. Així mateix, es recomana no accedir al Parc Natural ni tampoc al bosc degut al risc, i a la possibilitat que hom pugui quedar atrapat en cas que es pugui declarar un incendi.  

Davant d'aquesta situació, es demana extremar la vigilància en les zones forestals i avisar immediatament al 112 en el cas de detectar una columna de fum. Les autoritats tornen a fer una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l'entorn forestal i, especialment, evitar llençar qualsevol burilla des d'un vehicle, encara que sembli apagada. En aquest sentit, es recorda que des del passat 15 de març i fins al 15 d’octubre ha estat vigent la prohibició del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural pel que fa a encendre focs en terreny forestal. Davant la sequera i la manca de pluges d’arreu del país, però, les autoritats han demanat extremar les precaucions per tal d’evitar qualsevol incendi forestal.   

A la imatge, el mapa de pla Alfa previst per aquest dijous. 

Darrera actualització: 22.07.2021 | 17:40