Més restriccions per l’alt risc d’incendi

Dimarts, 22 d'agost de 2023 a les 08:35

Podran afectar alguns actes de Festa Major.

Des d'aquesta mitjanit, més de la meitat dels municipis del país, entre els quals hi ha el nostre, han endurit les restriccions per l'alt risc d'incendis. Són mesures que la Generalitat ha aprovat davant d'un episodi molt crític d'onada de calor i sequera. A tots els pobles amb restriccions fins divendres estaran completament prohibides totes les activitats als boscos, i en el cas de Matadepera, podran afectar algunes convocatòries de la Festa Major que arrenca aquest dijous.  

A banda de Matadepera, els municipis afectats pertanyen a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, el litoral i prelitoral de Barcelona, la Selva, el Gironès, l'interior de l'Empordà, el nord de la Catalunya Central, el Prepirineu i la Noguera.

D’entre les mesures, la prohibició d’encendre foc en tots tipus d'espais oberts; la suspensió temporal de totes les autoritzacions concedides per cremar rostolls, pastures permanents, restes de poda i restes silvícoles; la prohibició d’ús de maquinària i equips en terrenys forestals i en les àrees rurals situades en una franja de 400 metres al voltant que tinguin un funcionament que generi deflagració, espurnes o descàrregues elèctriques; la introducció o ús de material pirotècnic; el llançament d’objectes en combustió o qualsevol classe de material susceptible d'originar un incendi; o la prohibició d’activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d'aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents.

Podeu descarregar-vos la resolució completa al document que trobareu en aquesta mateixa pàgina. També trobareu altre cop el mapa de refugis climàtics del poble, ja que avui es preveuen temperatures també ben altes.

A la imatge, mapa del Pla Alfa del país previst per aquest dimarts.

Darrera actualització: 22.08.2023 | 09:56