Mesures d'autoprotecció per evitar robatoris

Divendres, 12 d'agost de 2022 a les 06:50

La Policia Local recorda consells per prevenir robatoris durant l'estiu.

La Policia Local vol recordar la importància de prendre mesures d’autoprotecció, per tal d'evitar robatoris durant el període de vacances. El més destacat és tenir present el telèfon d’emergències, el 112, per si es detecten sorolls o moviments sospitosos. També cal recordar que a Matadepera hi ha disponible l’aplicació “Beesafe - from Home to town”, una app creada perquè la població tingui una via directa de connexió i alarma amb la policia local, sense intermediaris. En tan sols 15 segons, l’usuari envia avisos d’emergència o incidències urgents als agents més propers. 

Altres mesures que cal tenir en compte: No obriu la porta a persones desconegudes. Demaneu sempre la identificació al personal de l’aigua, la llum, el gas o el telèfon i comproveu el servei, trucant a la companyia. Desconfieu del número de telèfon que us faciliti el possible instal·lador. Recolliu diàriament la correspondència per evitar que persones alienes utilitzin les vostres dades personals. Tanqueu sempre amb clau les portes d’accés al carrer. Tanqueu bé la porta d’entrada de l’edifici i comproveu que cap desconegut aprofita per entrar-hi. No deixeu les claus posades al pany exterior, ni sota l’estora de l’entrada, ni a la bústia, ni en cap altre amagatall extern al domicili. Si perdeu les claus, canvieu els panys.

Si viviu en cases aïllades, instal·leu temporitzadors automàtics d’encesa dels llums interiors o exteriors del domicili. Tanqueu bé tots els accessos a l’hora d’anar a dormir i també quan sou fora de casa. Una balda interior a les portes d’accés és molt útil. Protegiu-vos per mitjà de portes blindades, reixes a les finestres, panys de seguretat, etc. Si fan obres a l’exterior del vostre edifici, assegureu-vos que no es pot entrar al vostre pis per les bastides o les escales. No deixeu les claus a l’interior del vehicle. Tampoc deixeu a la vista objectes com roba, aparells electrònics, etc. No deixeu a l’abast cap eina que pugui facilitar el forçament de panys i accessos. Connecteu l’alarma del vehicle. Comproveu que la porta del garatge queda tancada a l’entrada i la sortida de vehicles i que cap estrany aprofiti per entrar-hi. És recomanable i útil disposar de sistemes de videovigilància. Si sou propietaris d’una plaça de pàrquing i la teniu llogada, estigueu al cas de possibles pèrdues o robatoris de claus i comandaments del vostre llogater. 

Per a més informació, cliqueu l'enllaç adjunt en aquesta notícia. 

Darrera actualització: 26.07.2022 | 13:54