Moltes ganes de retrobar-se amb el pi

Diumenge, 15 de gener de 2023 a les 07:25

La baixada va transcórrer sense incidents

Després de dues edicions marcades per la pandèmia (fa dos anys no es va poder celebrar i l’any passat es va haver de fer més d’hora, anul·lant el sopar, començant des de la plaça de Sant Jordi i amb mascaretes), aquest any hi havia moltes ganes de retrobar-se amb un dels actes centrals de les Festes de Sant Sebastià sense cap restricció: la baixada del pi fins a la plaça de Cal Baldiró. 

En un ambient no especialment fred (la temperatura marcava 7º a l’estació meteorològica del Casal de Cultura), el lloc de trobada va ser, com cada any, el bosc de la Pedrera de l'Angelet, al final de carrer Gaietà Vallès (Can Prat). A partir de les 8 del vespre ja estaven els focs encesos per sopar. A les 10 de la nit, tres petards van avisar del l'inici de la baixada. Abans d’iniciar el recorregut, el qui ha estat el president aquests darrers quatre anys, Guillem Montagut, va rebre un homenatge, on se li va lliurar un obsequi de record per la seva feina, i el popular Isidre va interpretar una peça amb la seva harmònica. El nou relleu recau ara en l’Èric Riba. 

A la baixada, els membres de l’organització anaven amb una indumentària de color taronja i els inscrits, de vermell. Com que calia inscriure’s prèviament i es va haver de fer un sorteig, no hi ha hagut massa presència de dones, tal i com s’havia  reclamat des de l’entitat.

El pi es va baixar pel recorregut habitual: Gaietà Vallès, Sant Miquel, Jaume Español, plaça Sant Jordi (on s’hi va arribar sobre ¾ de 12, es va fer la volta tradicional i es va interpretar “El virolai”),  Sant Llorenç, Sant Joan, Carretera de Terrassa, Sant Isidre i Cal Baldiró. 

Abans d’arribar a la plaça, la gent de "La Granja", el Toni i la Mònica, van tornar a obsequiar amb cervesa als portadors del pi. La Banda de Matadepera i els Grallers de Matadepera van culminar l’arribada del pi a la plaça poc abans de ¾ d’1 amb la “Melodia del pi”, l’himne musical creat pel mestre Sergi Cuenca, i a l’acabar, enmig d’un ambient ben festiu, DJ Jordi Gavarró va amenitzar amb música l’acte fins a la matinada. 

Trobareu un recull gràfic de l'acte i de la resta de festes en un banner situat a la part superior de la pàgina principal d'aquesta web. A les imatges, dos moments de la baixada d'aquest any (Fotos: Miquel Badia).

Darrera actualització: 15.01.2023 | 11:08