Mor Josep Riba als 69 anys

Dilluns, 22 de juny de 2020

Havia participat activament en diverses entitats del poble.

Josep Riba Satlari ha mort sobtadament aquesta tarda als 69 anys. Vinculat a dues grans entitats del poble, el Club de Futbol Matadepera i la Germandat de Sant Sebastià, havia estat un dels impulsors dels Amics dels Gegants de Matadepera i pertangut a la comissió de les llegendàries festes majors dels anys 70, que, presidides per Manel Carrera, havien portat fins al poble figures com Julio Iglesias, els Sirex, La Trinca i Joan Manuel Serrat entre d’altres.

Fill de Àngel Riba Arnau, (L’Angelet), i germà de Narcís Riba, Joan Riba, i Pere Riba (l’actual jutge de pau del poble), Josep Riba Satlari va néixer l’any 1951 a Matadepera. Vinculat professionalment tota la seva vida a l’empresa familiar, Asfaltats Riba, als darrers anys abans de jubilar-se, n’havia ocupat la gerència.

La vessant més coneguda de Riba, però, es va trobar en l’àmbit de l’esport i l’associacionisme. De jove va ser ser jugador del Club Futbol Matadepera, club que va arribar a entrenar de gran, amb Josep Mas i Antoni Fitó. La seva labor el portaria a guanyar, amb els juvenils i als anys 70, el Campionat de la Lliga Carmelitana, en una final que es va disputar a Barcelona i amb la qual s’hi van desplaçar tres autocars de Matadepera. 

Vinculat amb la Germandat de Sant Sebastia quan estava sota la presidència d’en Delfí Busqueta, Riba va ser, amb Manel Carrera i Antoni Fitó, un dels impulsors a principis de la dècada dels anys 80, dels Amics dels Gegants, entitat on hi va estar vinculat durant 15 anys.

En un comunicat, la Germandat de Sant Sebastià ha volgut expresar el condol i consternació per la mort del Josep Riba, "una gran persona que a part d’estar col·laborant en diferents juntes mai havia deixat d’ajudar en tot allò que es podia millorar". 

Casat amb Maria Pepa Co, tenia dos fills, Xavi Riba i Cristina Riba i era el sogre de l’actual regidor de Seguretat i Protecció Civil Marcel·lí Bosch.

La vetlla té lloc al Tanatori de Terrassa a partir de les 12.00 d'aquest dimarts. Només hi podran estar 8 persones dins la sala i 7 al vestíbul. L'enterrament tindrà lloc aquest dimecres 24 a les 12 del migdia a l'Església de Sant Joan de Matadepera. 

Darrera actualització: 23.06.2020 | 11:49