Nidificació del falcó pelegrí al Parc Natural

Diumenge, 26 de juliol de 2020 a les 12:30

La Xarxa de Parcs ha enregistrat diversos moments de la nidificació. 

La Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona ha publicat una notícia sobre l'èxit del procés de nidificació del falcó pelegrí al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Al niu controlat per una càmera, enguany han nascut quatre pollets que han crescut i volat a principis de juny. Al final de la nidificació, el Parc Natural ha pogut oferir imatges en directe del niu, quan els pollets exercitaven les ales i començaven a volar. El proper any està previst anellar els polls per tal de poder fer el seguiment de les diferents variables cas que es produeixin recaptures o s'observin en altres territoris per part d’ornitòlegs.

Aquest any s'han pogut oferir gradualment els enregistraments corresponents a diversos moments de la nidificació, que es poden trobar al canal (veure enllaç). Així, s'han pogut veure els vídeos de la posta i la incubació, el naixement i creixement dels polls, els exemplars adults peixent els pollets o el moment en què el pollet més petit va fer el seu primer vol (26 de maig). A falta d'eines per poder fer-ne el seguiment, ja que no estan anellats, se sap que els polls s'estan durant un temps pel territori aprenent a caçar i perfeccionar el vol.

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac fa el seguiment de rapinyaires des de fa més de trenta anys. El Pla de seguiment de paràmetres ecològics vigent al Parc Natural inclou, entre d’altres, el seguiment de l’estatus i l’èxit de la reproducció tant del falcó pelegrí com de la resta de rapinyaires protegits amb què es té la sort de comptar. Se sap que hi ha almenys catorze parelles nidificants de falcó pelegrí al Parc.

També hi ha una parella d'àliga cuabarrada, quatre d'àliga marcenca, catorze d'astor, sis de falcó mostatxut i una d'aufrany. Així mateix, està previst instal·lar càmeres mòbils a diferents localitzacions del Parc Natural per poder seguir la nidificació de les parelles d'aufrany, cuabarrada i marcenca.

Darrera actualització: 26.07.2020 | 12:29