Nou espai per acompanyar la maternitat

Dilluns, 19 de setembre de 2022 a les 06:45

Començarà el 5 d’octubre i serà un cercle de dones.

El Casal de Cultura acollirà a partir del 5 d’octubre i cada dimecres, de 17.00h a 18.30h, un nou espai de trobada per acompanyar la maternitat. La proposta és crear un cercle de dones (deu com a molt) que s’acompanyin les unes a les altres, dirigides per la doula Carme Lozano. Les persones interessades en participar del cercle, poden contactar amb Lozano per correu (carme.lozano.cabeza@gmail.com), o bé, per telèfon (629 79 37 93).

“Moltes dones viuen la maternitat en solitud emocional per motius diferents”, explica Lozano. I precisament, “el rol de la doula és acompanyar i donar suport emocional i logístic, des de l’àmbit pràctic i informatiu, a la dona (i a la família) durant els processos de maternitat, concepció, embaràs, part, postpart, pèrdua perinatal o criança”.

Aquest cercle, que és voluntari i altruista, està pensat per dedicar el temps i l’espai necessari per reflexionar i compartir dubtes i experiències sobre les situacions, necessitats i opcions de viure la maternitat i el naixement de l’infant en plenitud, segons les necessitats personals.

Lozano recalca que la doula no és una professional sanitària, tot i que a països com el Regne Unit, Bèlgica, els EEUU o els Països Baixos és una figura reconeguda dins l’àmbit sanitari. I recorda la cita del ginecòleg i obstreta Michael Odèn, que diu: “Per canviar el món hem de canviar la forma de néixer”.

Carme Lozano és quiromassatgista, terapeuta, assessora de lactància i doula. Ha impartit formació sobre el dol i ha acompanyat infants i adolescents de diverses escoles de Terrassa a través de la meditació, per tal d’ajudar-los a reconèixer i ser conscients dels seus potencials a través de l’amor cap a ells mateixos i envers els altres. Aquesta experiència, precisament, és la que la va impulsar a formar-se com a doula per acompanyar des de l’inici de la vida.

Darrera actualització: 22.09.2022 | 13:15