Nous projectes pels residus del Vallès

Dimarts, 20 de juliol de 2021 a les 19:45

Divendres es van reunir Nil López i Isaac Peraire

El nou director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, es va reunir el passat divendres amb el president del Consorci per a la Gestió de Residus i alcalde de Matadepera, Nil López, per tal d’abordar els projectes de present i de futur de les dues institucions. La trobada es va fer al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, on van poder visitar les instal·lacions i comprovar-ne el funcionament. El futur d’aquesta planta, així com de la de Can Barba, va ser una de les qüestions que es van  tractar durant la reunió.

Durant la reunió des del Consorci es va presentar al director de l’Agència les línies de treball actuals, incidint amb el futur de les dues plantes de tractament: el CTR i la planta de Can Barba. Així mateix també es va presentar el projecte Parc Circular del Vallès, que conjuntament amb el Consell Comarcal s’està treballant davant la convocatòria dels fons europeus Next Generation.

Pel que fa al Centre de Tractament de Residus CTR-Vallès, la voluntat del Consorci és poder adequar aquesta instal·lació de tractament de la fracció Resta a les necessitats actuals. L’impuls de les recollides selectives i l’evolució del mercat dels productes reciclats fa preveure una disminució de les tones de residus que puguin arribar a la Planta. Per això es planteja transformar-la tecnològicament per adaptar-la a les noves necessitats de valorització de residus. Per tal d’abordar i finançar l’actualització, el Consorci aquest passat mes d’abril va aprovar un Avantprojecte d’actualització per un import de 8 milions d’€uros.

D’altra banda, també es treballa en la transformació de la Planta de Can Barba, vinculada al projecte Parc Circular del Vallès. En aquest sentit, està en estudi un avantprojecte d’ampliació per tractar la matèria orgànica que generarà la comarca amb l’increment de les recollides selectives.

El president del Consorci va traslladar al director de l’ARC “la voluntat de treball conjunt amb l’Agència de Residus de Catalunya, tal com hem vingut fent els darrers anys, amb el compromís de la sostenibilitat, la circularitat i la lluita contra l’emergència climàtica en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”. Nil López també va destacar que “la gestió dels residus municipals ha esdevingut un punt clau en l’acció pel clima. La manera com gestionem tot allò que ja no utilitzem pot marcar un abans i un després en el model econòmic, energètic i social”, va assegurar.

Per la seva banda, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, va declarar “el compromís de treballar conjuntament amb el Consorci en els models de gestió de residus, la recollida intel·ligent i l’economia circular” i es va mostrar “a disposició per a qualsevol qüestió”.

A les imatges, la trobada del passat divendres (Fotos: Consell Comarcal del Vallès Occidental).

Darrera actualització: 19.07.2021 | 11:07

Imatges

. .