Nova edició del Gran Recapte a Matadepera

Dimecres, 23 de novembre de 2022 a les 06:05

L’anunci es va rodar al Condis del carrer Sant Llorenç.

Aquest divendres 25 de novembre i el dissabte 26 de novembre es durà a terme una nova Campanya del Gran Recapte que organitza la Fundació del Banc dels Aliments. La idea, és, com als anteriors 13 anys en què s’ha fet la campanya, recollir aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. Els gairebé 5 milions d’aliments que s’aconsegueixen, permeten proveir a les entitats d’aliments bàsics per un període aproximat de 3 mesos.

Actualment, els Bancs dels Aliments catalans es troben en una situació delicada arran de l’actual context d’inflació. El preu dels aliments bàsics ha anat incrementant al llarg de l’any, fins a situar la inflació interanual el mes d’agost, en un 10,2 % a Catalunya; si ens centrem en la partida d’Aliments i Begudes no alcohòliques, l’increment de preus és del 13,8 %. Això ha desajustat el pressupost dels Bancs dels Aliments i consegüentment, s’ha hagut de readaptar la quantitat d’aliments distribuïts per persona i mes. D’altra banda, la progressiva pèrdua de poder adquisitiu per part de les famílies els aboca a una major inseguretat a l’hora de garantir l’accés a una alimentació saludable.

El Gran Recapte 2021 va recollir a Catalunya més de 3.653.752 € que van ser traduïts a aliments gràcies a les més de 8 mil persones voluntàries presents a més de 3.000 punts de recollida. Es necessita oli, llet i conserves (peix i verdures), aliments que no ens arriben a través de la lluita contra el malbaratament alimentari. L'any 2021 els Bancs dels Aliments de Catalunya van distribuir 33.683.229 quilos d'aliments que, a través de 674 entitats, van fer arribar a 255.413 persones mensualment. Segons IDESCAT, la taxa de pobresa de la població de Catalunya és del 25,9 %.

A Matadepera, s’hi podrà col·laborar a través del Supermercat Condis del carrer Sant Llorenç 6.

A la dreta, una imatge de l’anunci d’aquest any, rodat al Supermercat Condis que va comptar amb un altre matadeperenc, Pau Carbó a l’equip de rodatge.

Darrera actualització: 22.11.2022 | 11:02

Enllaços

Vídeo - Àudio